חזרה לעבודה והוצאת העובד לחל"ת פעם נוספת (כולל מקבלי הכנסה לפי צו סיווג מבוטחים)

 

המוסד לביטוח לאומי פרסם ביום 7.7.2020 כי מי שהוצא לחל"ת חוזר בשנת האבטלה, ומובטל ששנת האבטלה שלו הסתיימה החל מיום 1.3.2020 ואילך, חייב לחזור ולהתייצב בלשכת התעסוקה ולשלוח למחלקת האבטלה באמצעות אתר האינטרנט של הביטוח הלאומי מכתב מהמעסיק הכולל את תקופת החל"ת הצפויה. אין צורך להגיש תביעה חדשה לדמי אבטלה.

מי שעבד בשני מקומות עבודה, הוצא לחל"ת משני מקומות העבודה, חזר לעבודה באחד מהמקומות ושוב הוצא לחל"ת, שולח דרך אתר האינטרנט של הביטוח הלאומי את המכתב מהמעסיק הכולל את תקופת החל"ת הצפויה. אין צורך להגיש תביעה חדשה לדמי אבטלה.

מי שעבד בשני מקומות עבודה, הוצא לחל"ת ממקום אחד ולאחר מכן הוצא לחל"ת גם מהמקום השני, שולח למחלקת אבטלה באמצעות האתר מכתב מהמעסיק השני הכולל את תקופת החל"ת הצפויה. אין צורך להגיש תביעה חדשה לדמי אבטלה.

כל ההנחיות לעיל חלות גם על מבוטחים שמנכים מהם דמי ביטוח כעובדים שכירים לפי צו סיווג מבוטחים. אם הם הוצאו שוב לחל"ת, עליהם לשלוח למחלקת אבטלה באמצעות אתר האינטרנט של המוסד לביטוח לאומי, הצהרה על יציאה נוספת לחל"ת (במקום אישור מעסיק).

כדי שעובד יהיה זכאי לדמי אבטלה בכל תקופת חל"ת כפוי, עליו להיות בחל"ת במשך 30 ימים רצופים, ללא קבלת שכר.

המעסיק חייב לתת לעובד מכתב הודעה על החל"ת החדש למשך 30 יום לפחות, כדי שיקבל דמי אבטלה, ולשדר למוסד לביטוח לאומי קובץ עם מועד הפסקת עבודה ועם סיבת הפסקת עבודה – חל"ת.

ככל שלא היו לעובד 30 ימי חל"ת רצופים בחל"ת הראשון ו/או בחל"ת השני, הזכאות שלו לדמי אבטלה מבוטלת ועליו להחזיר את דמי האבטלה שקיבל.

 
למידע מאת המוסד לביטוח לאומי למי שהוצא לחל"ת חוזר לחצו כאן
לקריאת צו הביטוח הלאומי (סיווג מבוטחים וקביעת מעבידים), תשל”ב-1972 לחצו כאן